АКТУАЛНОГРАДЪТРЕГИОН

Община Асеновград готова за снега, призовава шофьорите да подготвят автомобилите за зимата

Във връзка с прогнозите за застудяване и обилни снеговалежи през предстоящите почивни дни, община Асеновград информира шофьорите да излизат с автомобили, подготвени за зимни условия. Поради закъснялото настъпване на есенния сезон, листата на дърветата все още не са опадали, което е предпоставка за счупване на по-тънки клони, в случай на натрупване на мокър сняг. Община Асеновград е създала организация с дежурни екипи, които да реагират своевременно както за почистване на пътищата, така и за разчистване на паднали клони и дървета, затрудняващи движението в равнинната или планинската част от района. Специализираните машини за снегопочистване са в готовност. Допълнително им са осигурени всички средства и приспособления за почистване на пътното платно.
В случай, че не се налага, общинското ръководство съветва шофьорите да не пътуват. Ако излизането е наложително, то тогава, колите да бъдат оборудвани с необходимите зимни гуми, вериги и други принадлежности. Водачите на превозни средства да шофират внимателно, със съобразена скорост. Да не предприемат рискови маневри, с цел да не се създават задръствания заради аварирали автомобили или възпрепятстване на снегопочистването.
Призовават се хората да сигнализират своевременно на спешния телефон 112, както и на online портала на Община Асеновград за сигнали – на адрес: https://signals.asenovgrad.bg/ .