АКТУАЛНОПРОЕКТИТЕЛЕГРАФ

Малки таланти от Асеновград се включват в световен конкурс за детско хайку

Асеновград се включва в световен конкурс за детско хайку на тема „Семейство“. В надпреварата вече участие са заявили малки талантливи асеновградски деца, които горят от амбиции за успешно предствяне, научи Асеновгад ДНЕС.
Крайният срок за подаване на творбите е 15.01.24 година.
Специалната церемония по награждаването ще се проведе през юли същата година.
В конкурса могат да участват деца с всякакви произведения на изкуството (освен снимки и цифрови рисунки).
Условие е творбите да са оригинални от автора и да не са били публикувани никъде до сега. Не се допускат произведения, за изработването на които участие имат родители, братя, сестри или др. лица. Хайку трябва да бъде представено на 3 кратки реда. Творбите могат да се изпращат на адрес: Български хайку съюз, п. к. 501 София – 1000, България. Повече информация и формуляр за кандидатстване могат да бъдат получени чрез e-mail: haiku_union@abv.bg и на тел.: 0899 875 438.

Всеки участник може да изпрати само 1 произведение по темата „Семейство“. Кандидатстващите трябва да бъдат на възраст под или на 15 г. (към 15.01.24 г.). Хайку следва да бъде придружено от ръчно нарисувано или саморъчно изработено художествено произведение на същата страница, използвайки лист с размер А4 (21 см. на 29,7 см.) или такъв, за писма (8,5 инча на 11 инча). Изискване е формулярът за кандидатстване да бъде залепен с лепило на гърба на изпратената творба, да не се ползват кламери или телбод за прикрепяне. Произведението не бива да бъде прегъвано по време на транспортирането му.