АКТУАЛНОГРАДЪТ

Отварят 107 секции за изборите в община Асеновград

107 секционни избирателни комисии ще бъдат разкрити за гласуване на територията на община Асеновград, за днешните местни избори за кметове и общински съветници. Това проучи сайтът на асеновградчани Асеновград ДНЕС.
В тези секции са включени и такива, които са подходящи за хора с увреждания.
Три избирателни кутии ще посетят на място в домовете им хората, имащи право на глас, но нямащи физическата възможност да стигнат до секциите в техните населени места. Има и 5 секции, където могат да гласуват избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването. Тези секции винаги са на първите етажи на сградите.
Днес те се бъдат поставени в клуба на пенсионера, както и в училищата „Ангел Кънчев“, „Отец Паисий“, „Никола  Вапцаров“ и „Панайот.Волов“ в квартал „Долни Воден“.
От Общинската избирателна комисия – Асеновград предлагат и възможност за транспортиране до 9-та секция, или до тази в пенсионерския клуб – със специализиран автомобил, разполагащ с подходяща платформа за хора с увреждания. Заявки за този вид гласуване се приемат между 7:00 часа и 18:00 часа на самия изборен ден в Общината или на тел.: 0331/20314, 0331/2034.
Изтече обаче срокът за желаещите да гласуват с подвижна избирателна кутии.
Днес ще има разкрита и една секция за гласуване в МБАЛ – Асеновград, където избирателите, лекуващи се в лечебното заведение в изборния ден, да не бъдат лишени от правото си на глас.
Общинска избирателна комисия-Асеновград вече публикува решенията, определящи начина, реда и условията на гласуване в Асеновградски регион.