АКТУАЛНОГРАДЪТКАЛЕНДАР

Над 250 деца се включват в „Шарена ваканция“ в Асеновград, готов е списъкът с одобрените

Над 250 деца от Асеновград ще се включват тази година в безплатната лятна академия „Шарена ваканция”, узна Асеновград ДНЕС. Кампанията стартира в началото на юли и вече се превърна в традиционна, благодарение на Община Асеновград, която представи разпределението по групи и дейности. Тази година на вниманието на родителите са предложени много полезни активности за децата – плуване, йога и „Ваканция в библиотеката” – часове по приложно изкуство.
Община Асеновград отчита изключително висок интерес към академията.
Записаните за участие в различните активности ще имат възможността да се научат да плуват, да се раздвижат с йога и да развият таланта си в приложните изкуства. Плувците ще тренират на Градския плувен комплекс. Йога практиките ще се провеждат в залата над басейна. А приложните изкуства – в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“.
Участниците са разпределени по групи и е изготвен график на включените дейности в лятната академия. „Шарена ваканция” е насочена към деца от 7 години  до 13 години като програмата е безплатна за всички деца, които са се записали, и се организира от община Асеновград, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН).
Повече подробности, списъците с одобрените деца, както и графиците и часовете на заниманията, ще намерите в официалния сайт на Община Асеновград или ТУК.