АКТУАЛНОГРАДЪТРЕГИОН

Общината даде плакет, цветя и 500 лева на баба Ана за 100-годишния й юбилей

Община Асеновград връчи плакет на асеновградчанката Ана Палавеева, която навърши 100 г. днес. Зам.-кметът инж. Петър Петров поднесе подаръците за столетницата, на нейната дъщеря.

„Особено ми е приятно, че се срещаме по такъв повод. Не всеки достига до тази достолепна възраст, която е дар от Бог. Бих искал, от името на кмета на Асеновград д-р Христо Грудев и от свое име, да пожелая на баба Ана още дълги години здраве, а на Вас – нейните близки – да достигнете същото дълголетие, да черпите от мъдростта и опита й, а тя да е опора във Вашето семейство. Да е жива, здрава и да Ви сплотява“. С тези думи Петров се обърна към гостите си. Зам.-кметът връчи плакет за 100-годишния юбилей на жената, огромен букет цветя и парична сума в размер на 500 лв., която е отпусната по предложение на администрацията с решение на Общинския съвет в града.

Ана Палавеева е родена на 20.03.1923 г. в Пирдоп. По професия е акушерка и по т. нар. професионално разпределение по онова време пристига в Асеновград. Баба Ана е ветеран от войната – през студентските си години е била отзована и е участвала като медицинско лице да се грижи за ранените войници по време на военните действия.

Целия й професионален път преминава в Асеновград, където открива своята любов и създава семейство. Има една дъщеря и зет, които са я дарили с две внучета. Столетницата се радва вече и на един правнук. Близките й казват, че баба Ана е психически добре, но е трудно подвижна. Интересува се, чете и гледа новини.

Вълнува се и от предстоящите избори и дори коментира и споделя мнение за политическата обстановка в страната.