АКТУАЛНОНОВИНАРОБЩЕСТВООБЩЕСТВОПРЕСЦЕНТЪР

Каузите на Общински младежки съвет – Асеновград

Общински младежки съвет – Асеновград отчете дейността си за 2022 г. За 12-те месеца са реализирани редица благородни инициативи, в помощ и подкрепа на асеновградчани. Подпомогнаха се с благотворителни каузи за събиране на финансови средства, 2 деца, нуждаещи се от пари за лечение. С хранителни продукти пък, за Великден и Коледа, бяха зарадвани над 100 възрастни в нужда. Общата сума, събрана и дарена от Общински младежки съвет с благотворителна цел, е в размер на 12 340 лв. Сред осъществените каузи са благотворителни базари, концерт, футболен турнир и др.

„Община Асеновград винаги е подкрепяла развитието и идеите на младите хора и ще продължи да го прави. Инициативните младежи са нашето светло бъдеще и вяра. Те връщат надеждата на съгражданите ни, които се нуждаят от подкрепа. Дори една протегната ръка с топла усмивка на лицето и добра дума понякога е достатъчна, за да знае нуждаещият се, че има на кого да разчита. Аз, като кмет на общината, адмирирам дейността на Общински младежки съвет и съм радостен, че всяка година постигат отлични резултати от своите мероприятия. В мое лице младежите винаги могат да намерят приятел и партньор“, посочва кметът на Асеновград д-р Христо Грудев.

Администрацията изготви Годишен план за младежка политика на общината за 2023 г. Същият е съобразен именно с предложенията на членовете от Общински младежки съвет, който вече е със статут на сдружение и собствен бюджет, отпускан ежегодно от община Асеновград. Целта при реализирането на плана е включване на младите хора в обществения живот и съвместно осъществяване на още много благотворителни инициативи. Чрез изпълнението, общината ще се стреми да осигури възможност за реализация на идеите на младите хора – жители на община Асеновград. Идеята е чрез популяризиране на каузите им, усилията на инициаторите да бъдат оценени и поощрени от асеновградчани.