Откриват тийн зона в градската библиотека в Асеновград 

В Градска библиотека – Асеновград днес в 09:30 часа ще бъде открита новосъздадената тийн зона. Нейната цел е да се привлекат повече млади хора да посещават библиотечната институция и да открият своите интереси там. Идеята се реализира по проект „Създаване и развитие на тийн зона в отдел „Изкуство” на Градска библиотека „Паисий Хилендарски”.

Сред основните цели е развиване капацитета на културното средище чрез обособяване на ново пространство за тинейджъри и предоставяне на допълнителни услуги, насочени предимно към тази целева група от хора. Проектът е изготвен от екипа на библиотеката. Финансирането е по „Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти” към Национален фонд „Култура”. Общата му стойност е в рамките на 14 735,20 лв. и ще се реализира до края на 2023 г.

Преди официалната церемония, екипът и партньорите по проекта – община Асеновград, ПГ ”Цар Иван Асен II” и „ТВ САТ КОМ“ ще дадат пресконференция за отчитане на извършените до момента дейности и ще представят предстоящите такива.