АКТУАЛНОНОВИНАР

Община Асеновград отпусна 20 000 лева за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

Община Асеновград отпусна 20 000 лв. в помощ на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия. Сумата беше отделена от дейност „Общинска администрация“, по предложение на общински съветници и с решение на местния парламент. Първоначално беше предложено финансовата помощ да е в размер на 10 000 лв., но в процес на дискусия в пленарната зала, крайната сума нарасна на 20 000 лв.

Припомняме, че на 06.02.23 г. разрушително земетресение удари границата между Турция и Сирия. Природното бедствие взе десетки хиляди жертви, ранени са близо 100 000 души и са причинени значителни материални щети. В тази връзка, община Асеновград оказва подкрепа на пострадалите чрез осигуряване на финансови средства, необходими за опазване живота и здравето на оцелелите, които са останали без домове и близки. Все още продължават и вторичните трусове в района.

Тук може да си припомните до момента по какъв начин общинската администрация на Асеновград, съвместно с Българския червен кръст (БЧК) и с подкрепата на гражданите, е подпомогнала пострадалите от земетресението: https://www.asenovgrad.bg/bg/kak-da-pomognem-na-postradalite-ot-zemetresenieto-v-turtsiya-i-siriya .