АКТУАЛНОКАЛЕНДАРНОВИНАР

Община Асеновград раздава безплатно знамена за 3-ти март, вижте програмата за националния празник

Община Асеновград продължава традицията да предоставя напълно безплатно знамена на асеновградчани по повод национални и други големи български празници. Днес – 3-ти март, точно в 12:00 ч., по повод честване годишнината от Освобождението на България, пред сградата на общинската администрация ще бъдат раздадени 100 броя трибагреници.

Идеята на ръководството на общината, в лицето на кмета д-р Христо Грудев, е градът да се обагри в цветовете на българския трикольор. Призовава се всеки, който получи знаме, да го постави на тераса или в двор – на открито пространство така, че да се вижда от преминаващите. Целта е да се възроди родолюбивият дух на асеновградчани. Нека заедно чрез тази акция да направим Асеновград по-патриотичен, оцветявайки го в националните цветове на България. Инициативата вече се превърна в традиция и ще продължи да се провежда и занапред.

Припомняме, че тържествената програма в Асеновград ще започне от 11:00 ч. в храм „Св. Димитър”. Ще бъде отслужена панихида в памет на загиналите за Освобождението на България. После ще бъдат поднесени цветя и венци на гроба на прапоршчик Вишняков. От 11:30 ч. на пл. „Акад. Николай Хайтов” ще се състои военен ритуал по издигане на националното знаме на България. Слово пред асеновградчани и гостите на града ще изнесе кметът д-р Христо Грудев. Празникът ще продължи с концерт „Обичам България”. В него участие ще вземат Елена Василева, Музейната музикална школа, Фолклорна група „Надежда Хвойнева“, „Театрална работилница за мечти“, Клуб за народни танци „Феникс“ и ПФА „Станимака“. В празничния ден входът на Исторически музей – Асеновград ще бъде свободен за посетители.