АКТУАЛНОСПОРТТЕЛЕГРАФ

Д-р Грудев инспектира ремонта на стадион „Шипка“, преговаря с община Пловдив за нови седалки

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев води разговори с ръководството на община Пловдив по повод продължаване дейностите по подобряване състоянието на стадион „Шипка“. Идеята е да се осигурят подходящи условия не само за тренировка на спортистите, но и за провеждане на футболни срещи с гостуващи отбори. От община Пловдив са посочили, че могат да предоставят на Асеновград до 4000 бр. седалки (тип – с облегалка).

Днес д-р Грудев посети градския стадион „Шипка“, за да се увери лично какво е състоянието на обекта и как се стопанисва. Плановете на ръководството на Асеновград са да продължи обновяването на спортното съоръжение, за да се превърне в привлекателно място за спорт – за малки и големи. Припомняме, че в рамките на две години се изградиха изцяло нови трибуни, подмени се частично оградата и се монтираха стотици нови седалки. Извърши се освежаване на съблекалнята. Възстановена бе и така наречената от асеновградчани трибуна „Трите пейки“.

„Ежегодно се отпускат пари от община Асеновград за поддържане на терена и съоръженията в стадион „Шипка“. Обектът е бил построен с доброволен труд на асеновградчани – от младежи-бригадири – в периода 03.07.1948 г./30.09.1949 г. Стадионът е мястото, на което треньори обучават децата на Асеновград. Учат ги на дисциплина и спортсменство. Затова ние, като община, трябва да им осигурим нормални условия, за да може спортът да стане привлекателна дейности за подрастващото поколение“, посочи кметът Грудев.