Коледари огласиха с песни и веселие община Асеновград

Коледари огласиха с песни и веселие община Асеновград. Децата и техните ръководители от ЦПЛР „Васил Левски” гостуваха на общинските служители, които бяха домакин на вълнуващото празненство. Коледарите първо поздравиха кмета на града д-р Христо Грудев по повод предстоящото Рождество Христово и настъпването на 2023 година.
Изрекоха наричания за здраве, благоденствие и плодородна да е новата година. Коледарите пристигнаха в община Асеновград под мелодията на звучната родопска гайда, в изпълнение на Георги Анастасов – директор на ЦПЛР „Васил Левски”.

Децата бяха пременени в традиционни фолклорни носии. Доктор Грудев ги посрещна с думите: „Добре сте дошли! Приемам това ваше гостуване като поздрав към всички жители на града. Защото Рождество Христово е един от най-светлите празници.” Кметът на Асеновград пожела на коледарите да са здрави те и техните семейства и винаги да радват асеновградчани с мелодиите, които изпълняват. Както традицията повелява, в края на срещата гостите получиха дарове от община Асеновград.

А коледарите, от своя страна, пожелаха на кмета Христо Грудев здраве, благополучие и силна воля за взимане на мъдри решения. След това, потеглиха по пътя си да продължат да даряват щастие и за други хора из града и страната.