АКТУАЛНОПРОЕКТИРЕГИОН

Изграждат спортни съоръжения в две асеновградски училища

Община Асеновград спечели два проекта по програма на Министерство на образованието и науката за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общински училища. Единият проект ще се реализира в дворното пространство на ОУ „Христо Ботев“ в града. Предвижда се изграждане на спортна площадка за мини футбол с площ 695,15 квадратни метра.

Вторият проект ще се изпълни в дворното пространство на ОУ „Отец Паисий“ – Асеновград. Там се предвижда изграждане на комбинирано спортно съоръжение за баскетбол и волейбол. Спортната площадка ще е с площ 623,39 квадратни метра и размери 32,30 метра на 19,30 метра.

„Важно е спортната инфраструктура на територията на нашата община да бъде подобрена. Спомняте си, че беше построена многофункционална спортна зала в село Тополово. Тогава премиер беше Бойко Борисов – спомняте си, той дойде на посещение в ОУ „Петко Каравелов“ в Асеновград и родители на децата, които тренират волейбол, настояха пред него. Отпусна се финансиране и ето, че залата е факт. Щастлив съм, че към днешна дата волейболният отбор се развива все повече и постигат все по-високи резултати, а дори тази година станаха републикански шампиони“, каза кметът на Асеновград д-р Христо Грудев.