АКЦЕНТИГРАДЪТПРОЕКТИ

Тийнейджърите от Асеновград ще си имат своя зона, правят по проект на Национален фонд „Култура”

.В Градска библиотека „Паисий Хилендарски“, Асеновград се проведе пресконференция по Проект „Създаване и развитие на тийн-зона в отдел „Изкуство”. Проектът е изготвен от екипа на библиотеката и е получил финансиране по „Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти” към Национален фонд „Култура” на стойност 14 735,20 лв. и ще се реализира до края на 2023 година.
Основната цел на проекта е развиване капацитета на библиотеката чрез създаване на ново пространство за тинейджъри и предоставяне на нови услуги, насочени предимно към тази целева група. Като част от проекта е предвидено закупуването на мебели, специално създадени за нуждите, които ще изпълнява тийн зоната, закупуването на специални технически средства, които да помагат за включването в различни събития, лаптоп, електронен четец и др. Като част от проекта са предвидени и обучения в различни направления, които ще се направят на голяма част от тийнейджърите.
Директорът на библиотеката Милена Марковска благодари на своите партньори ПГ „Цар Иван Асен II“, Общински младежки съвет, община Асеновград и на целият екип на библиотеката.

Директорът на дирекция „Хуманитарни дейности, проекти и сътрудничество“ при община Асеновград – Живка Георгиева отправи своите поздрави към екипа на библиотеката, с думите „За мен е удоволствие отново да бъда сред млади и идейни асеновградчани. Смятам, че създаването на тийн зона в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ ще бъде повод все по-често младежите да посещават този център на културни събития. От името на кмета на Асеновград доктор Христо Грудев и от свое име, бих искала да поздравя всички участващи в реализирането на проекта. Сигурна съм, че зоната ще се ползва активно и ще бъде както полезна, така и ще носи забавление на тийнейджърите. Не на последно място, искам да се обърна към младите хора на Асеновград, като ги уверя, че общината ще продължи да подкрепя подобни позитивни проекти. Бъдете здрави и творчески настроени, весели празници и нека 2023 г. бъде още по-успешна!“