АКТУАЛНОГРАДЪТПРЕСЦЕНТЪРПРОЕКТИ

Почти завършена е велоалеята в Асеновград

Изграждането на велоалеята от моста при централния площад до Градския басейн в Асеновград е почти завършена, установи Асеновград ДНЕС.
 За целта е положен специализиран асфалт. Монтирани са пътни знаци. Монтирани са предпазни парапети. Велоалеята е с габарит 2,50 метра, като включва две ленти за движение – по 1 метър всяка, както и бордюри – двустранно по 0,25 метра. Движението е двупосочно, а алеята е направена с цветен асфалт.

„Виждането ни е в края на тази велоалея да бъдат изградени допълнително спортни площадки и съоръжения, за да може да се ползва комплексно от хората, които имат желание да спортуват. Освен това, кандидатствахме за финансиране за изграждане на Младежки център, който ще представлява своеобразен спортен комплекс с възможност за практикуване на различни активности. Преди няколко дни изпратихме до Министерството на младежта и спорта (ММС) документация с проект за реновиране на залата в комплекс „40-те извора“ – Гребната база. Тя е строена през 80-те 90-те години, като освен спортни съоръжения, там имаше и ресторант, хотелска част и възстановителен център. Понеже не се е ползвала много години вече е в недобро състояние. Имаме добра комуникация, на този етап, с ММС. Целта ни е да възстановим тази сграда и да се ползва за спортни мероприятия, както от отбора по кану-каяк, така и от всички спортни клубове, а защо не и да се провеждат зелени училища там. Искам да отбележа, че всяка година залагаме основно на реновиране и изграждане на спортни обекти и културни сгради. Целта е колкото може повече хора да спортуват, за да са ангажирани през свободното си време и особено младите хора да не бъдат въвлечени от други неща“, коментира кметът на Асеновград доктор Христо Грудев.