Ново признание за д-р Христо Грудев, номинират го в конкурса „Кмет на годината“

Градоначалникът на Асеновград доктор Христо Грудев отново е номиниран във всички категории на престижния и утвърдил се като коректив на местната власт национален конкурс „Кмет на годината“. Символичното състезание вече придоби огромна популярност. Конкурсът се провежда от интернет портала kmeta.bg и тази година отбелязва своето юбилейно 10-то издание. Гласуването се осъществява по различен, в сравнение с предишните пъти, начин. По-долу обясняваме в подробности и снимки как може да дадете своя вот за кмета на Асеновград. Могат да гласуват само IP адреси от България, като гласуването ще продължи до 23:59 ч. на 30.09.22 г. Категориите, в които може да подкрепите доктор Грудев, са: „Кмет на годината“; „Кмет на гражданите“; „Смарт сити“; „Зелена община“; „Градска среда“; „Туризъм и култура“; „Развитие на спорта“.

Метод на гласуване (СТЪПКА ПО СТЪПКА):
1. Кликате върху този линк: https://kmetnagodinata.bg/obshtina/goliama – ще ви излезе надпис „гласувайте за вашия фаворит – голяма община – кмет на годината (СНИМКА 1).
2. Отивате малко по-надолу в страницата и ще видите надпис в червен цвят „ОЩЕ…“ – кликате върху него и ще се генерира още от списъка, като там ще откриете и името на доктор Христо Грудев (СНИМКА 2).
3. Вдясно са разположени бутони „ГЛАСУВАЙ“ – поставяте курсора на мишката върху името на доктор Христо Грудев и кликате върху бутона (СНИМКА 3).
4. Ще ви излезе прозорче със съобщение „За да гласувате Вие трябва да сте регистриран потребител“ – кликате върху опцията „Вход“ (СНИМКА 4).
5. Системата ще ви предложи няколко възможности – вход чрез e-mail от Google или чрез Facebook профил, или пък да се регистрирате директно в сайта kmeta.bg, като следва да изберете най-удобния за вас вариант (СНИМКА 5).
6. Сега вече имате право да гласувате в различните категории – едновременно можете да дадете своя вот за „Кмет на годината“, „Кмет на гражданите“ и още една от останалите пет (СНИМКА 6).
7. Повторно за „Кмет на годината“, за „Кмет на гражданите“ плюс за други категории, с една регистрация можете да подкрепите асеновградския градоначалник отново след 24 часа (СНИМКА 7).

Вижте накратко какъв е приносът на кмета Грудев в развитието на града – по категории.

Накратко в рамките на няколко изречения община Асеновград припомня приноса на градоначалника доктор Христо Грудев за развитието на града в отминаващата вече година – по категории от националния конкурс „Кмет на годината“. Инициативата е организирана от kmeta.bg. Как може да подкрепите доктор Грудев в надпреварата, като гласувате за него, вижте ТУК: https://www.asenovgrad.bg/bg/novini/kmetat-na-asenovgrad-d-r-grudev-nominiran-v-konkursa-kmet-na-godinata . Ето и направеното по различните категории:

– „Развитие на спорта“: подобри се осезаемо състоянието на стадион „Шипка“ в Асеновград; построи се чисто нова спортна зала в село Тополово; направи се основен ремонт на залата за вдигане на тежести „Иван Веселинов“; кандидатствано е пред Министерството на младежта и спорта за финансиране за ремонт на спортна зала „Асеновец“; Асеновград приема домакинството и е организатор на големи спортни мероприятия ежегодно; подпомагат се финансово спортни клубове, развиващи дейността си на територията на общината.

– „Туризъм и култура“ – започна цялостен ремонт на НЧ „Родолюбие“, с което ще се запази автентичността на сградата, но ще се подобри безопасната й експлоатация; ежегодно се подпомагат културни дейци и творци, издаващи свои произведения; организират се мероприятия с акцент върху местните състави, с цел да им се предостави възможност за изява; финансират се участия на асеновградчани в различни национални и международни форуми.

– „Градска среда“ – с европейски средства се ремонтира изцяло от основи централният площад „Академик Николай Хайтов“ в Асеновград, като се търси финансиране и за реализация на втория етап от проекта, обхващаш пешеходното разстояние от НЧ „Родолюбие“ до сградата с „Орела“; асфалтират се и се подмени водопроводната мрежа на няколко улици; предстои асфалтиране на пътни участъци в града и населените места, както и отремонтиране на тротоарни настилки; изгради се велоалея.

– „Зелена община“ – подобрява се визията на Градския парк; предстои обновяване и на така наречения от местните „кучешки парк“; в парка между булевард „България“ и ЖП гара се монтира осветление и се асфалтираха алеи; на гражданите са предоставени контейнери за разделно събиране на отпадъците, жълтите от които вече се почистват шест пъти в месеца; непрекъснато се засаждат дървета и храсти и се оформят цветни фигури в различни части на града.

– „Смарт сити“ – все повече се подобрява комуникацията между граждани и администрация чрез предлагане на различни услуги, извършвани по интернет, сред които – плащане на данъци, входиране на документи по е-mail, както и подаване на сигнали и предложения чрез новосъздадената онлайн платформа.