Местят пункта за капачки  в Асеновград

Община Асеновград информира гражданите, че пунктът за капачки се мести от Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в бившето бомбоубежище (под самата библиотека).
Всеки, който имат желание да остави по-голямо количество капачки, следва да се обади в библиотеката, за да му бъде отворено.

Както е известно МБАЛ- Асеновград бе една от болниците, която получи кувьоз за недоносени бебета като дарение от благотворителната кампания „Капачки за бъдеще”. Това съобщиха по време на Националния празник на благотворителността, организаторите на кампанията.

Нека припомним, че Община Асеновград стана част от инициативата като постави първото в града сърце за капачки в градския парк до паметника на цар Иван Асен II.
След това „затуптя” второ сърце, което се инсталира до бившия „Детмаг” на ул. „Цар Иван Асен II”, а преди две седмици и трето сърце започна да събира капачки в кв. Долни Воден.

Във всички тях асеновградчани имат възможността да изхвърлят употребените и ненужни пластмасови капачки и по този начин допринесоха за новата придобивка в общинската болница, която ще помага за в бъдеще на родените преждевременно бебета. За пореден път асеновградчани доказаха, че общите усилия водят до по-добри резултати.

До преди това МБАЛ- Асеновград разполагаше само с един кувьоз, закупен преди близо 20 години, и три неизползваеми от 1975 г. и 1981 г. 

Благодарение на каузата „Капачки за бъдеще“, в която се включиха стотици асеновградчани и досега са закупени още два кувьоза в Асеновград.