ОП „Туризъм“ към община Асеновград с нов сайт

Общинското предприятие „Туризъм“ към община Асеновград може да се похвали с нов интернет сайт. Може да го намерите на интернет адрес: http://www.optasenovgrad.com/uslugi.html .
Чрез него всеки жител или гост на града може да се впусне из виртуална разходка. Сайтът информира за местоположението и географското разположение на общината, както и кратка история на събитията, увековечили името на Асеновград и съхранили наследството му. Освен писмена информация всеки посетител има възможността да разгледа различни места и обекти, като се абонира за You Tube канала на ОП „Туризъм“: https://www.youtube.com/channel/UChpMmIqoBOIkoZafZAdkaVA/videos , както и да бъде в крак с новостите във Facebook страницата на предприятието: https://www.facebook.com/tourismasenovgrad/ .

Различните секции в сайта предлагат на туристите и местните хора да изберат какво да посетят през свободното си време. А именно: емблемата на Асеновград – Асеновата крепост, пещера „Добростански бисер“, разнообразие от митични природни забележителности и не на последно място – религиозен туризъм. Екипът на ОП „Туризъм“ работи за развитието, популяризирането и утвърждаването на Асеновград и региона като целогодишна туристическа дестинация. Служителите му съдействат на желаещите да получат информация за: регионални маршрути; музеи и паметници на културата; природни забележителности; културни и спортни събития; хотели; заведения; транспорт. Новият сайт може да се ползва и като информационен – в него периодично се публикуват актуални новини за туризма в Асеновградско, както и различни планирани събития. Чрез контактната форма всеки може да се свърже с Туристическия информационен център на Асеновград и да получи желаната от него информация, касаеща предстоящото му посещение в града и региона.