Асеновград посреща писателя Георги Връбчев в литературна премиера

Асеновград посреща писателя Георги Връбчев. Той ще представи сборника си с разкази „Акорди“. Датата на премиерата е 5-ти април, а часът – 17:30 ч. Домакин на премиерата на Връбчев е Градска библиотека „Паисий Хилендарски“. Модератор на срещата е Милена Марковска – директор на библиотечната институция.

Книгата е композиция от житейски акорди с либрето, странстващо в светове на трепет и изпитания, философски енигми, страст, предателства и стилно напомняне, че понякога животът е рокендрол и точно тогава е хубав. „В сърцето ми не спираше да клокочи живата лава на рокендрола, а душата ми живееше божествения живот на класическата музика.“, както казва героят в разказа „Рокендрол“.

Последната книга на Георги Връбчев „Акорди”, събира 15 проницателни истории, които подчертават, както естетическия вкус на автора към различни музикални жанрове, така и разбирането му за същността на човешките отношения. Умението на писателя да борави добре със словото носи награди за четири от разказите в новия сборник, достойно отличени в престижни международни конкурси.

Професията на нотариус помага на Георги Връбчев да погледне през призмата на ежедневните обстоятелства, житейските събития и универсалните истини, които често променят неочаквано живота и съдбата на хората. Смел мечтател, който безусловно вярва в пътя напред, писателят създава богата литературна палитра от живи образи, наситени с разнолики емоции, в които читателите могат да разпознаят най-добрите и най-лошите черти от себе си. Георги Връбчев наследява писателския си талант от дядо му по бащина линия.

Член е на Съюза на българските писатели, като пише както проза, така и поезия. Автор е на книгите „Някъде… там… някъде“ и „Заветът на викинга”, преведена на английски език.

Писателят е на път да издаде нов роман през това лято.