Асеновец започва зимна подготовка на 17 януари, очаква нови попъления

Представителният мъжки отбор на ФК Асеновец започва своята зимна подготовка в понеделник – 17 януари, точно месец преди старта на първенството в Югоизточна В група, съобщиха от клуба.
Отлично представящият се досега тим на играещия старши треньор Веселин Филипов ще излезе за първа тренировка след Нова година на клубния си стадион „Шипка“ следобед в 16:00 часа.
Същият ден подготовка стартират и децата от школата на клуба.
На първото за годината занимание се очакват нови футболисти. С един от новите вече са приключили преговорите и може да се счита за сигурно ново попълнения. То ще бъде обявено тези дни.

Асеновец завърши полусезона отлично в трета лига – с актив от 31 точки, на 10 от лидера Левски (Крумовград). Асеновградчани в момента заемат пето място във временното след есенния дял на първенството в трета лига с цели девет победи.
В отбора няма напуснали играчи, момчетата са здрави и готови за старта на подготовката.
До момента са известни само две контролни срещи през зимата – срещу дублиращия отбор на Хебър – Пазарджик и срещу юношите старша възраст на Ботев – Пловдив.
Първият официален мач за тази година от шампионата ще бъде на 19 февруари, когато асеновградчани гостуват на Левски (Карлово).