Асеновец с важна победа с 3:2 като гост на Розова долина, ще зимува пети

Футболистите на ФК Асеновец се поздравиха с важна победа в последният кръг от есенния полусезон в Трета лига – Югоизточна група. Момчетата на треньора Веселин Филипов се наложиха с 3:2 като гост на Розова долина в Казанлък и така ще зимуват на петото пясто в класирането. Футболната среща премина изцяло под диктовката на гостите, въпреки слабото съдийство на реферите от Ямбол.

В 17 минута на срещата Шаби Османов откри резултата, а малко по-късно Тодор Тодоров покачи на 2:0. Последваха нови пропуски, като на два пъти, футболистите на Асеновец бяха спирани със спорни засади.

Малко преди края на полувремето, в рамките на 5 минути, домакините успяха да реализират два гола директно от пряк свободни удари. При първия гол, нарушението беше силно пресилено.

През втората част отново Асеновец държеше инициативата и не позволи на домакините да стигат до положения, въпреки че главният рефер отсъждаше всичко в полза на Розова долина.

В 75-ата минута дежурният голмайстор на отбора Тошко Тодоров вкара победния гол, завършвайки страхотна триходова комбинация.

До края на срещата, бяха подминати две дузпи за Асеновец. Опитният Иво Иванов удари без топка футболист на гостите, но дори не получи и жълт картон.

Последва 5-минутно продължение, което в последствие се превърна в 8 минути, но въпреки това асеновградчани ските устискаха и се поздравиха заслужено с победата.

„ФК Асеновец завършва един страхотен полусезон, като отдавна не сме имали по-добро представяне. Стадион „Шипка“ отново се превърна в крепост, а момчетата показаха,че всеки трябва да се съобразява с нас, казаха от клуба.

Силно се надяваме да успеем да запазим отбора, като се опитаме и да надградим и догодина да се представим още по успешно.

Браво на всички, които са част от отбора. Огромни благодарности и на вярната асеновградска публика, която подкрепяше отбора през цялата година. Именно това е най-добрият показател за доброто представяне“, заявиха още от щаба на ФК Асеновец.