Възобновена е емблематичната трибуна „Трите пейки“ на стадион „Шипка“ в Асеновград

Приключва възстановяването на така наречената трибуна „Трите пейки“ на стадион „Шипка“ в Асеновград „Това е култово място за асеновградчани, които обичат футбола. Радваме се и, че отборът ни успя да влезе в по-висока група. Виждаме, че приходите на клуба от посещения започват да се повишават, което значи че интересът на асеновградчани към футбола в града расте“, каза заместник-кметът по строителството в Асеновград инженер Стоян Димитров.

За следващата година общината е планирала да предвиди средства за подобряване условията на самия терен, както и за ремонт на съблекалните и на всички помещения, които се ползват, както от футболистите на ФК „Асеновец“, така и от тези, на гостуващите отбори и съдиите.

Не се предвижда монтирането на седалки. Причината е, че традицията в Асеновград повелява на това място да се събират най-екзалтираните и най-развълнувани фенове на отбора, за да изразяват своята подкрепа към любимия клуб.

Община Асеновград призовава посетителите да опазват направеното до момента, защото за целта са вложени не само общински средства, но и такива, от дарители. Като се разрушава или замърсява изграденото се ощетяват футболистите и се ограничава възможността ФК „Асеновец“ да върви напред.