АКТУАЛНОГРАДЪТРЕГИОН

Избират най-добрата доброволческа идея в Асеновград

Община Асеновград и Градска библиотека ”Паисий Хилендарски” обявяват конкурс за инициатива, реализирана с помощта на доброволци през 2020 г. и 2021 г. Поводът е Световният ден на доброволеца – 5-ти декември. В конкурса могат да се включат всички организации и групи от община Асеновград, които са реализирали доброволческа идея, без значение от цел и начин на организация, източници на финансиране, брой и възраст на участниците.

Номинираната в конкурса инициатива трябва да е извършена от местни организации или индивидуални граждани, или от външни лица, или организации, но насочена към местната общност в Асеновград. Условие е да е била реализирана в периода декември 2019 г. – декември 2021 г. Целта на конкурса е да бъдат популяризирани доброволческите инициативи в община Асеновград, както и да се стимулира инициирането на доброволчеството.

Представените инициативи ще бъдат оценявани според значението им за хората в общността и броя на участниците. Най-значимите ще бъдат определени от жури и ще получат приз „Донка Пашкова” – на името на първата щатна библиотекарка в Асеновград, посветила голяма част от живота и дейността си на библиотечната дейност. Всички номинирани инициативи ще получат грамоти за участието си.

За да изпратите номинация, трябва да попълните формуляр, който може да изтеглите от ТУК. Срокът за изпращане е 02.12.21 г. Номинациите следва да се изпращат на e-mail: gbph@abv.bg . Резултатите ще бъдат обявени на 7-ми декември, а наградите ще бъдат връчени индивидуално на всеки – в Градска библиотека ”Паисий Хилендарски”– Асеновград. Всички инициативи ще бъдат включени в презентация и представени онлайн.