АКТУАЛНОГРАДЪТ

Историческият музей чества 50-годишния си юбилей с две изложби, Общината уважи събитието

Исторически музей – Асеновград отбеляза своята 50-годишнина от създаването на музейната експозиция с две нови изложби – „790 години от изписването на надписа на Асеновата крепост“ и „50 години история за историята“. Те са подредени в централната сграда на музея, а Община Асеновград уважи юбилея. Зам.-кметът по хуманитарните дейности Петър Петров лично дойде на събитието и поднесе поздрав и връчи плакет на Историческия музей в града по повод 50-годишния юбилей от създаването му.
Музеят отбелязана още една годишнина – 95 години археологическо дружество „Сварог“.
„Удоволствие е за мен да присъствам на тази специална за целия Ви екип дата. Позволете ми от името на кмета на общината доктор Христо Грудев и от свое име и да Ви поздравя. – каза Петър Петров – Бихме желали днес да се отдаде заслуженото уважение и признание към всички Вас – служителите на Историческия музей.
Дълбоко оценяваме ежедневните Ви усилия и енергия, които влагате, за да съхранявате, опазвате и популяризирате богатото културно наследство на община Асеновград! Радостен съм, че въпреки пандемичната обстановка работата на музейния екип не спира. Уважаваме ентусиазма и желанието, с които чрез съвременните технологии и всякакви други методи продължавате да правите достояние своята дейност пред асеновградчани.
Нека си пожелаем тази тягостна обстановка скоро да отмине и авторитетът и престижът на музея да нарастват с още по-бързи темпове. Да се утвърждава достойното му място в културния живот на Асеновград и да се радва на все по-голям брой посетители.
Бъдете здрави и не губете вдъхновението за работа и искрата, която Ви съпровожда из необятните пътища на историческото познание!“