АКЦЕНТИЕКСПЕРТРЕГИОН

Община Асеновград напомня: Има седмица за онлайн преброяване

Община Асеновград припомня, че стартира официалното преброяване на населението на България. Процесът ще се проведе между 07.09.21 г. и 03.10.21 г. Вече всеки желаещ може да се регистрира и да преброи семейството си и по електронен път. От 00:00 ч. на 7-ми септември функционира онлайн платформата за електронно преброяване. Достъпът до нея ще е възможен до края на тази седмица – 24:00 ч. на 17.09.21 г. (петък).

За електронното преброяване следва да се попълни онлайн преброителна карта на адрес: www.census2021.bg , което става лесно и бързо. Регистрация може да се извърши не само чрез компютър, но и през таблет или мобилен телефон. Необходимо е да имате валиден български документ за самоличност. Попълват се име и фамилия, ЕГН, актуален e-mail, както и номер и дата на издаване на лична карта, шофьорска книжка, международен паспорт или друго. Тук може да откриете пълни и подробни инструкции за електронно преброяване: https://census2021.bg/wp-content/uploads/2021/09/Instrukcia_elektronno_prebroyavane_census-2021.pdf .

Община Асеновград апелира гражданите да се преброят онлайн, тъй като технологиите са бъдещето на света и улесняват процеси във всички сфери на живота. След изтичане срока на възможността за електронно преброяване, от 08:00 ч. на 18-ти септември до 20:00 ч. на 3-ти октомври преброители ще посещават жилищата и домакинствата, за да извършат регистрацията на онези, които не са се възползвали от онлайн платформата.