АКТУАЛНОГРАДЪТПРОЕКТИРЕГИОН

Община Асеновград и Център за ранно детско развитие стартират „Училище, здравей! “

Община Асеновград и Център за ранно детско развитие (ЦРДР) – Асеновград стартират инициативата „Училище,здравей!“, в която ще се включат бъдещи първокласници и възпитаници на подготвителна и предучилищна група за учебната 2021 г./2022 г.

Кампанията ще се реализира за периода от 08.09.21 г. до 30.09.21 г. Всички деца потребители на ЦРДР и родителите им ще имат възможност да се включат в две мероприятия:

Първата част на инициативата стартира от днес (08.09.21 г.). Планирано е екипът да поднесе своите поздравления към децата по повод началото на учебната година. Кампанията ще се реализира в индивидуални срещи с потребителите. Екипът на ЦРДР – Асеновград ще предостави материали, подкрепящи училищната подготовка на децата. Като подкрепа за образователната активност, мотивация на бъдещите ученици и тяхната подготовка, те ще получат пакет от учебни пособия.

Целта на подаръка изненада е децата да получат материали, подкрепящи подготовката на ученика и необходими за започване на училище – раница, несесер с принадлежности, тетрадки, флумастери, моливи, цветни блокчета и такива, за рисуване, бои и други.

Втората част от инициативата е под надслов „Аз и моето училище“. Чрез реализирането й община Асеновград и центърът насочват вниманието към децата в предучилищна и училищна възраст. Тук малчуганите трябва да направят снимка и да покажат през своя поглед училището си и как си представят Първия учебен ден, класната си стая и новата среда. Снимките ще се получават на електронната поща на ЦРДР – Асеновград. Чрез свой фотос всяко от децата и техните семейства могат да разкажат историята и преживяванията си при започване на учебната година. Целта на тази част от кампанията е да се мотивират потребителите на ЦРДР – Асеновград – и деца, и родители – да посетят училището, а бъдещите ученици да открият своето място, виждане и усещане за новата среда, класна стая, учител. Инициативата ще предостави възможност да се види различният поглед на децата за училището.

Планирано е в кампанията да участват 32-ма малки потребители на услуги и семействата им. Инициативата ще обедини деца от различни възраст и подготовка, като на част от тях предстои да се запознаят за първи път с новата образователна среда, а други вече имат опит и познават училището. Финалът на кампанията ще бъде на 30.09.21 г. с представяне на колаж от изпратените снимки.

*Всеки жител на община Асеновград може да подаде заявка за безплатно ползване на услуги от ЦРДР – Асеновград. Записването става чрез консултация на място със специалистите, след което желаещият подава заявление. В рамките на 20 дни се прави оценка за потребностите на консултираното лице. Специалистите преценят необходимостта с какво могат да му помогнат. Следва подаване на заявка и стартиране ползването на услугата. Центърът оказва подкрепа на деца и техните семейства.

Възможността за ползване на услугата е докато детето навърши 7 г. Двете сгради на ЦРДР – Асеновград са разположени съответно – на улица „Георги Ковачев“ №13 (до ДГ „Зорница“) и на площад „Бански“ (бившата сграда на Дневен център за деца с увреждания).

Договор № BG05М9ОР001-2.004-0037-C01
Проект: „Център за раннодетско развитие – Асеновград”
Бенефициент: Община Асеновград