АКТУАЛНОГРАДЪТПРОЕКТИТЕЛЕГРАФ

Община Асеновград се включва в националната кампания „Преоткрий България“

Община Асеновград се подготвя за участие в мащабната национална кампания „Преоткрий България“, узна сайтът на асеновградчани – Асеновград ДНЕС. Проектът се организира от Министерството на туризма, като националната кампания е насочена основно към промотиране на най-привлекателните и атрактивни туристически обекти на територията на участващите в кампанията общини.
С кампанията се цели насърчаване на вътрешния туризъм, който дори и в условията на пандемия предлага множество разнообразни, интересни и вълнуващи възможности, обясниха експерти от Министерството на туризма.
Те допълват, че инициативата стартира в началото на активния летен сезон, провежда се на територията на цялата страна и е с продължителност от четири до шест месеца.
В началото на кампанията над 70 български общини са предоставили за целите на рекламни съоръжения и снимков материал, който представя най-интересните и значими обекти на тяхната територия.
От Министерството на туризма уточняват, че акцентът тази година е насочен не само към морските обекти, но и към тези, разположени в общините във вътрешността на страната, където се срещат множество неочаквани самобитни съкровища, разкриващи ярката красота на съхранената българска природа, богатата многовековна история и други привлекателни за туризма акценти. Разбира се разположението на промотираните визии е съобразено с характера на различните природни особености.

Специално Асеновград може да се похвали с богато културно и историческо наследство, а Община Асеновград като успешен пример за отлично промотиране на най-привлекателните и атрактивни туристически обекти на територията и добра практика в туризма в Асеновградския регион.