АКТУАЛНОГРАДЪТПРОЕКТИ

Готов е проектът за изграждане на новата детска градина

„Заложили сме големи очаквания на изграждането на новата детска градина. Обявихме архитектурен конкурс за изготвяне на проект в общински терен в квартал „Баделема“. Мястото е с голяма денивелация. Убедени сме, че това е правилният подход, който се приема от професионалните гилдии, като по-добра практика, за разлика от процедурите по Закона за обществените поръчки (ЗОП) за инженерингово изпълнение. Вероятно заради това, интересът беше голям.“ Това каза пред медии главният архитект на Асеновград Петко Прокопиев.

По конкурса постъпиха много интересни проекти и всички бяха разгледани до най-малката подробност. Комисия извърши класиране, от гледна точка на визия и функционалност на сградите и прилежащите площи. Вече приключи процедурата по оценяването, има класиране и победител.

Архитект Прокопиев посочи, че спечелилият проект е с добри функционални връзки и интересна визия. Децата ще видят нещо познато – така, както рисуват своите къщички. В детската градина ще могат да се отглеждат 150 малчугани в шест групи. Предвидено е дори изграждане на басейн и прилежащи зони за занимания и отдих на открито, според изискванията и стандартите. „Радостен съм, че за целта имаме осигурено държавно финансиране в размер на 3 000 000 лева“, каза в заключение главният архитект на Асеновград.