ГРАДЪТОБЩЕСТВОПРОЕКТИСПОРТ

Ударно довършват ремонтите на спортните зали

Наближава финалният етап от ремонта на Спортна зала за вдигане на тежести „Иван Веселинов“ в Асеновград и на тази, в село Тополово. Дейностите се движат в предвидения график и скоро асеновградчани и гостите на града ще могат да ги видят в приключен вид, узна АСЕНОВГРАД ДНЕС.

Щанги залата се състои от два етажа. Подменя се старата дограма с нова – PVC. Ремонтират се подовата настилка, вътрешните стени, фасадите на сградата, както и покривът. Проектът включва и подмяна на осветлението и поставяне на климатизатори. Един от важните елементи е монтирането на нови тренировъчни подиуми. Ще има и такъв, за провеждане на официални състезания. Стойността на проекта е в размер на близо 190 000 лева, като финансирането е осигурено от Министерството на младежта и спорта (ММС).

В Асеновград се вдига от нулата и нова спортна зала в село Тополово. Парите също се отпускат от ММС. Населението на селото наброява близо 3-4000 души. Съоръжението ще се ползва и като физкултурен салон от възпитаниците на ОУ „Отец Паисий“ в населеното място.