АКТУАЛНОГРАДЪТСПОРТ

Откриха плувния сезон в Асеновград

Заместник-кметът по хуманитарните дейности в Асеновград инженер Петър Петров постави официално началото на плувния сезон в Градския плажен комплекс. „Искам да приветствам с „Добре дошли!“ всички присъстващи. Градският общински плаж на Асеновград вече се утвърди като място, на което не само местните, но и гостите на града разпускат след работа или релаксират в почивните дни. Обособени са уютни и безопасни места и за най-малките ни жители. Радвам се, че Асеновград разполага с такова място, на което хората могат да се срещнат с приятели, да спортуват или просто да почетат книга под сенките. Искрено пожелавам летният сезон да премине без инциденти за Градския плаж и в края на лятото да отчетем резултати на успешна и ползотворна работа за целия екип. Удоволствие е за мен да отправя пожелание от свое име и от името на кмета на Асеновград доктор Христо Грудев към асеновградчани и гостите на града – да се наслаждават на обновената обстановка и слънчевите и топли дни да бъдат повече от дъждовните“, каза пред присъстващите Петров.

Още при официалното откриване пристигнаха първите желаещи да плажуват в днешния ден. Слънцето се усмихна на посетителите чак до късния следобед, когато традиционно в Асеновград се разрази буря. Входът за плажа днес бе свободен, а желаещи да събират тен и да спортуват не липсваха. Архиерейският наместник на Асеновград отец Йордан Георгиев освети плувния комплекс за здраве, благополучие и сезон без инциденти. За безопасността на посетителите на Градския басейн ще се грижат екип от професионални спасители. Сутрин от 08:00 ч. до 10:00 ч. и вечер от 18:00 ч. до 20:00 ч. пък ще се провежда курс по плуване за деца.

Закупени са 120 нови шезлонга и 100 чадъра. Подредени по цвят, придават естетически приятен вид на обстановката в комплекса. Община Асеновград призовава асеновградчани и гостите на града да опазват имуществото на Градския плаж, за да може на всеки посетител да му бъде приятно и комфортно.

Тази година Градският плувен комплекс ще посреща гостите с обновени и освежени пространства. Закупени са 200 нови шезлонга и 120 чадъра. Община Асеновград и управата на Градския плаж призовават гражданите да опазват имуществото, за да може то да остане здраво и да се ползва от всички плажуващи през целия сезон.

Справка показва, че от миналата година са констатирани 160 (от общо 220) счупени шезлонга и 90 (от общо 100) повредени чадъра. Текущ ремонт – боядисване, шпакловане и други ремонтни дейности – са извършени на басейна за възрастни и на санитарните помещения. Обновен изцяло е и входът на Градския плаж.

Той е изместен на малко разстояние встрани от предишния, актуализирана е и организацията по заплащане на таксата. Освежени са алеите и площите около големия и детския басейни. И двете заведение вече са отдадени за ползване и се подготвят да приемат първите клиенти.

Няма промяна в цените за ползване на басейните – 4 лева е входната такса за възрастни, а 3 лева – за деца. Предлага се и месечна карта, която струва 50 лева за лица над 18 г. и съответно – 40 лева за ненавършилите пълнолетие. Шезлонгите и чадърите могат да се ползват свободно.

Предоставя се възможност за желаещите да ползват басейна за плуване сутрин от 08:00 ч. до 10:00 ч. и вечер от 18:00 ч. до 20:00 ч. на цена от 35 лева на месец. 10 лева пък струва картата за деца – членове на спортни клубове или мераклиите да се научат да плуват в курса със професионален инструктор.

И в този летен сезон Градският плаж ще работи в условия на епидемична обстановка, при спазване на всички мерки и изисквания за безопасност. Чадърите ще бъдат разположени през четири метра, като към всеки ще има поставени само по два шезлонга, съгласно изискванията.

На всеки час ще се обработват с дезинфекционни материали общите повърхности. А след всеки посетител ще се почистват и шезлонгите. На входа на обекта ще се мери телесната температура на посетителите и ще бъдат поставени дезинфектанти за ръце, които плажуващите могат да използват.

Хората, които притежават сертификат за ваксинация е препоръчително да го носят и показват при влизане.