АКТУАЛНОГРАДЪТТЕЛЕГРАФ

Асеновградски деца изписаха огромни магически яйца за Великден

Община Асеновград и Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ организираха детски великденски пленер, в който малки талантливи асеновградчани изписваха големи магически яйца. Специален гост на събитието беше заместник-кметът по хуманитарни дейности инженер Петър Петров.

„Благодарен съм, че съм част от  този великденски пленер. Виждаме, че събитието се радва на изключителен интерес, както от участниците, така и от асеновградските общественици. Доволни сме и от факта, че въпреки ограниченията, които бяха наложени заради епидемичната обстановка, децата ни продължават да творят и да изразяват своето вдъхновение. Все повече на брой стават малките читатели и по този начин те продължават да ни дават самочувствие и надежда за утрешния ден. Благодаря от свое име и от името на кмета на Асеновград доктор Христо Грудев, че ни направихте съпричастни към това вълшебно за най-малките жители на града събитие. Благодарим и на талантливите деца за това, че винаги се включват активно в подобни инициативи“, каза по време на откриването на пленера Петър Петров.

Заместник-кметът награди победителите в два конкурса – за рисунка и за литературна творба. С произведенията си се включиха десетки деца не само от Асеновград и други градове на България, но и от такива, извън пределите на страната ни. Малките творци получиха грамоти, книжки за оцветяване и за четене и флумастери.

А останалите присъстващи на пленера изписаха огромни гипсови яйца. Младите художници рисуваха символите на Великден, красотите на природата и слънчевото време, пролетта.

Огромните великденски яйца ще бъдат поставени на обществени места в Асеновград така, че да са достъпни и всеки да може да се снима с тях и да им се радва.

Общинското ръководство призовава гражданите да пазят гипсовите фигурки, за да може повече хора да се снимат с тях и да им се радваме всички по-дълго време.