АКТУАЛНОАКЦЕНТИГРАДЪТСПОРТ

850 седящи места вече има стадион „Шипка“

Приключи вторият етап от ремонта на стадион „Шипка“ в Асеновград, при който бяха монтирани нови 330 седалки на трибуната за зрителите на гостуващия отбор. На тази, за феновете на домакините преди няколко месеца бяха обособени 520 седящи места. Така, общият капацитет става 850 седалки. Те са разположени на обща площ от 1200 квадратни метра.

Качеството на изпълнението на ремонтните дейности провериха лично заместник-кметовете Стоян Димитров и ресорният по спорта Петър Петров. Освен седалки се поставя и нова ограда с мрежа, която ще е с дължина над 80 метра.

Стадион „Шипка“ разполага и с денонощна охрана. Спортното съоръжение се заключва вечер, а сутрин се отключва в 06:00 ч., за да може желаещите, които искат да спортуват, да го ползват. Не се допуска разхождането на домашни любимци, както и ползването на футболното игрище от граждани.

„Сред приоритетите на община Асеновград е да мотивира здравословният начин на живот у жителите на града и населените места. Спортуването е важна част и от развитието на младото поколение, затова община Асеновград прави всичко възможно да осигури подходящи условия за спорт“, посочи заместник-кметът инженер Стоян Димитров.