Станимира Петрова излиза за титла в турнира „Странджа“ срещу мощна рускиня

Станимира Петрова излиза днес за титла на финал за България в 72-ото издание на купа „Странджа”. Именитата асеновградчанка, която е многократна европейска и световна медалистка направи поредния си много силен мач при 57-килограмовите в зала „София”. Родната звезда изигра перфектен тактически двубой с Юлия Циплакова. Тя държеше далечна дистанция и с отлично придвижване по ринга контрираше действията на украинката. Българката умело избягваше атаките на съперничката си, като показа много добра физическа форма и напълно заслужено стигна до убедителен успех с 5:0 съдийски гласа (30:27, 30:27, 30:27, 30:27, 30:27).

За съжаление, мощната рускиня Карина Тазабекова развали възможността за български финал. Тя ще бъде съперничка на Станимира днес, след като спря устрема на Светлана Каменова. Първата българка с медал от световно първенство показа много добра защита и почти не допусна точни попадения. Въпреки това, съдиите прецениха, че завърналата се след 4 години пауза Светлана не е успяла да доминира достатъчно на ринга и в крайна сметка я оставиха с бронзово отличие след 2:3 гласа (29:28, 29:28, 28:29, 28:29, 28:29).

Станимира Петрова започна серията от победи, след като без затруднения преодоля украинката Юлия Циплакова при 57-килограмовите. Тя стигна до убедителен успех с пълно единодушие от съдиите. Нейната съперничка днес на финала спокойно можеше да е Светлана Каменова. Завърналата се след 4 години пауза националка обаче отстъпи с 2:3 гласа в много сериозен сблъсък с рускинята Карина Тазабекова.

Гледайте финалните срещи от международния турнир СТРАНДЖА 2021 с участието на Стойка Кръстева, Станимира Петрова, Даниел Асенов, Хавиер Ибанез и Радослав Панталеев на живо в YouTube канала на Българската федерация по бокс с начало 15:00 часа.

Снимка: БФ-бокс