Строят нова многофункционална спортна зала в Тополово

Нова многофункционална спортна зала ще има асеновградското село в Тополово. Заместник-кметът на Асеновград инженер Стоян Димитров направи оглед на вече стартиралите строително-монтажни работи на спортното съоражение. Проектът се реализира изцяло с държавно финансиране.

Многофункционалната спортна зала за волейбол и баскетбол ще се ползва и като физкултурен салон към ОУ „Отец Паисий“ – Тополово. До момента школото не разполагаше със затворено пространство, в което да се провеждат часовете по спорт. Залата ще бъде оборудвана със съблекалня, санитарни  възли и други и ще отговаря и на други изисквания и стандарти.

„Финансирането, проектирането, изборът на изпълнител, възлагането и строежът – всичко e на Министерството на младежта и спорта (ММС). Наш ангажимент е да осъществяваме контрол на строителните дейности. Към момента вървят изкопните работи и започва отливането на фундаменти. Надяваме се в най-кратки срокове да можем да разчитаме на едно хубаво съоръжение, което да е добро и да отговаря на изискванията на децата и на всички жители от населеното място“, посочи Стоян Димитров. Заместник-кметът увери, че учебният процес в тополовското училище няма да бъде възпрепятстван по никакъв начин. Строителната площадка е с отделен вход и мястото й е обезопасено.

Строителството по проект „Изграждане и оборудване на спортно съоръжение“ започна на 18.02.21 г. Планираната продължителност на СМР е 94 дни. Спортната зала в Тополово ще стане факт, след като при посещението си в Асеновград премиерът Бойко Борисов се ангажира с изграждането й по молба на волейболния отбор в населеното място, завоювал не една победи от национални и регионални първенства.