АКТУАЛНОТЕЛЕГРАФ

Бизнесът в Асеновград избра най-добрия винар за 2023-та, Иван от Крумово грабна приза

Зам.-кметът на община Асеновград инж. Петър Петров бе сред официалните гости на традиционния бал, организиран от местния бизнес. Обичайно, всяка година Съюз на предприемачите – Асеновград избира най-доброто домашно вино. Зам.-кметът благодари, че община Асеновград отново е част от събитието.
„Радвам се, че администрацията и бизнесът продължават да си сътрудничат, в името на развитието на града и населените места от региона. Уверявам Ви, че община Асеновград, в лицето на кмета д-р Христо Грудев, и занапред ще бъде добър партньор в реализирането на проекти и идеи на местно ниво. И заедно ще продължим да работим за по-добра градска среда в Асеновград“, каза пред присъстващите Петров.

По време на събитието бяха обявени имената на най-добрите винари сред предприемачите. Участниците, осмелили се да се състезават със свое вино в конкурса, бяха 12 на брой.
Победител при червените вина е Иван Иванов от Крумово. Маврудът на винопроизводителя спечели професионалното мнение на журито и в конкурса на община Асеновград за най-добро домашно вино. II място бе отредено за Николай Георгиев. Третата позиция си заслужи Илия Стаменов. На всички участници в конкурса бяха връчени грамоти. В категорията на белите вина I място си спечели Даниел Димов от Първомай. На втората позиция се нареди Димитър Димитров от Крумово. Трети се класира Илия Стаменов от Крумово.