АКТУАЛНОГРАДЪТЕКСПЕРТ

Вижте кои са победителите в поетичния конкурс „Наздравица за любовта“.

https://www.asenovgrad.bg/bg/novini/eto-koi-sa-pobeditelite-v-konkursa-nazdravitsa-za-lyubovta

Станаха известни имената на победителите в поетичния конкурс на община Асеновград „Наздравица за любовта“.
Вижте кои са те:

I място – Татяна Йотова от Айтос, с произведения „Тихи пръсти“ и „Наздравица с любовта“. Журито определи стихотворението за победител за несъмненото присъствие на поезия и оригинална трактовка на познати любовни състояния.

II място – Стефан Минчев от Бургас, със стихотворението „Никой не умира от любов“ и цикъл стихове – за интересното преобръщане на гледната точка, потушаващо прекомерния патос на традиционното поетическо световъзприемане.

III място си поделят: Милчо Петров от София (за цикъл стихотворения, впечатляващи със страстта и небрежната артистичност на писането) и Хари Спасов от Пловдив (за стихотворението „Асеновградски златни игли в сърцето“, белязано от носталгична и добре контрапунктирана освободеност на стиха).

Поощрения за млади автори: Не се присъждат.
Награда за автор от Асеновград: Не се присъжда.

Професионалното жури бе затруднено от многобройните вдъхновяващи стихове на участници от цялата страна. Йорданка Гецова и Кръстю Раленков оцениха и избраха най-добрите сред най-добрите произведения. „За тези 10 години конкурсът се утвърди като един от амбициозните и сериозни поетични конкурси, посветени на любовта.
Интересът и броят на участниците беше впечатляващ, работата на организаторите – на високо и почтено ниво, белязано от стремежа да осигурят както високостойностни журита, така и максимална коректност и обективност, свързана с оценяването на творбите при стриктно спазване на правилата за анонимност на участниците.
Може да се каже, че в това отношение организаторите от община Асеновград са просто железни и това им прави чест“, казват членовете на журито.
Кръстю Раленков е роден в Панагюрище през 1965 г. Магистър е по философия от СУ „Климент Охридски“. Пише поезия, проза и литературна критика. Автор е на поетичните книги „Денят на еднодневката“, „Кислород“. Носител е на множество литературни награди за поезия.
Йорданка Гецова е родена в Сливен, но израства във Велико Търново. Завършва Математическа гимназия „Васил Друмев“ в старопрестолния град и ЛТУ – София със специалност „Ландшафтна архитектура“.
По професия е ландшафтен архитект. От 1991 г. е преподавател в Професионална гимназия по архитектура, строителство и Геодезия „Арх. Камен Петков“ в Пловдив. Свързана е с поетичната реч от най-ранна детска възраст. Автор е на 3 поетични книги: „Симбиоза”, “3х10 перли от часовника“ и „Живот без заместители“. Носител е на награди от немалко конкурси за поезия.

ПРОИЗВЕДЕНИЯТА НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ може да намерите ТУК: