АКТУАЛНОГРАДЪТКАЛЕНДАР

Кметът на Асеновград посрещна пратеници на Баба Марта, даряват го с мартеници и картички

Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев посрещна пратеници на Баба Марта. Ученици от ПГ „Цар Иван Асен II“, облечени във фолклорни одежди, поднесоха мартеници, както повелява традицията на 1-ви март.
Младежите пожелаха на д-р Грудев здраве, късмет и сили, за да може да продължи да се грижи за развитието на града и населените места в общината.
Младите посланици на Баба Марта донесоха със себе си празнично настроение и усмивки.Гости на кмета бяха и малчуганите от IV група на ДГ „Надежда“ в Асеновград.
Фолклорните носии, в които се бяха пременили, показаха родолюбивият дух и желанието да се съхраняват българските обичаи още от най-ранна детска възраст. Възпитаниците на детското заведение рецитираха стихове за Баба Марта и изпълниха традиционния за страната ни фолклорен танц ръченица. А накрая подариха на градоначалника мартеници и собственоръчно изработени картички.

На свой ред, кметът д-р Христо Грудев подари символични мартенски подаръци на всички. И нарече своите гости да бъдат благословени и здрави през цялата година. За по-малките поднесе пожелание да растат безгрижно и щастливо. А на младежите пожела да се радват на подкрепата от своите близки и приятели и да сбъднат и най-смелите си мечти.