АКТУАЛНОГРАДЪТРЕГИОН

Общината на крак: Над 50 санта сняг в Асеновградско, д-р Грудев лично и на място следи почистването

Ръководството на Община Асеновград е на крак заради обилният сняг, паднал снощи и през нощта в града и региона, узна електронната медия на асеновградчани – Асеновград ДНЕС. Снежната покривка по най-високите планински места от община Асеновград надхвърля 40-50 см. Снегопочистващата техника и служителите, ангажирани с това, продължават да работят непрекъснато и осигуряват достъпа до всички населени места в района.
Лично кметът на града д-р Христо Грудев следи ситуацията и извършва огледи и контрол на работата на фирмите изпълнители. Пътищата на територията на общината са проходими при зимни условия.

Община Асеновград призовава шофьорите да излизат с автомобили, подготвени с необходимото оборудване. В случай, че не се налага, общинското ръководство съветва гражданите да не пътуват в населените места, в които има много сняг. Ако излизането е наложително, то тогава, колите да бъдат оборудвани с необходимите зимни гуми, вериги и други принадлежности. И да се шофира внимателно, със съобразена скорост. Да не се предприемат рискови маневри, с цел да не се създават задръствания заради аварирали автомобили или възпрепятстване на снегопочистването. Сигнали могат да се подават на спешен телефон 112, на дежурния в община Асеновград – 0331 6 22 33, както и на online портала за сигнали – ТУК: https://signals.asenovgrad.bg/ .