Д-р Христо Грудев към шахматните кралици на Европа: Успехът Ви обедини България!

Кметът на общината д-р Христо Грудев със специален жест към шампионките ни от Националния отбор по шахмат, сред които има и състезателки от Асеновград. Градоначалникът изпрати лично послание до всяка една от тях, което ще им бъде предадено от председателя на асеновградския шахматен клуб „Асеновец“ Неделчо Чепаринов, още при пристигането им на родна земя.

Ето какво гласи поздравителният адрес:

„Сърдечно Ви поздравявам за извоюваното първо място на Европейското отборно първенство по шахмат за жени в Будва, Черна гора.
Вашето постижение утвърждава авторитета на шахмата в световен мащаб и издига престижа както в родния Асеновград, така и в цяла България.
Горди сме с успеха Ви, мили момичета! Страната ни е една от малкото в света, която в историята на този спорт има действащи шампиони и при мъжете, и при жените. Искрено вярвам, че с талантливи млади състезатели, като Вас, българският шахмат ще бъде и на световния връх в близко бъдеще.

Успехът Ви на Европейското първенство обедини цяла България. Именно това е и основната роля на спорта. Само за няколко дни приковахте погледите и със сигурност сте мотивирали хиляди деца да започнат да играят шах. Това постижение е изключително! Младите ни таланти, като Вас, трябва да бъдат мотивирани за големите успехи, защото Вие сте бъдещето на българския спорт.

Екипът на община Асеновград застава твърдо зад асеновградските спортисти и ще продължи да работи активно за осигуряването на най-добрите условия за тренировъчен и състезателен процес. Пожелавам Ви здраве и успешно представяне на следващите турнири. Нека следващият Ви триумф бъде със световната титла! Убеден съм, че с всяка Ваша спортна изява ще прославяте Асеновград и цяла България, а ние ще се радваме с Вас!“