АКЦЕНТИГРАДЪТКАЛЕНДАР

Община Асеновград призовава: Включете се в кампанията „Да изчистим България ЗАЕДНО“!

Община Асеновград, за поредна година, ще се включи в инициативата „Да изчистим България ЗАЕДНО“. Предвидено е масовата акция да се проведе на 16.09.23 г. (събота). Планирано е почистването в Асеновград да обхване територията на града и кварталите. Съдове тип „лодка“ ще бъдат поставени в: кв. „Запад“, кв. „Изток“, кв. „Баба Тонка“, кв. „Зъбчето“, кв. „Св. Георги“, кв. „Горни Воден“ и кв. „Долни Воден“, както и прилежащите им части. В контейнерите могат да се изхвърлят всички отпадъци от почистването на съответната зона, както и др. смесени битови отпадъци.

Във връзка с горепосоченото в сградата на общинска администрация (в помещението на бившата банка, от централния вход вдясно) се предоставят безвъзмездно чували и ръкавици на всеки, желаещ да се включи в каузата.

Община Асеновград призовава хората да почистят пред домовете си или на др. избрани от тях места.

Целта е всички да живеем в по-чист, приветлив и подреден град. Събраните отпадъци следва да бъдат оставени в най-близкия по местонахождение контейнер.

В духа на кампанията, община Асеновград приканва гражданите да се снимат по местата, които почистват – преди и след осъществяване на акцията. Всеки може да изпрати снимки на лично съобщение на общинската Facebook страница.

Фотосите ще бъдат популяризирани, като се публикуват в специално създаден за целта албум. Нека да покажем, че желанието на асеновградчани е да живеят в по-добри условия и чистота. Чрез реализирането на акцията, всички ние, заедно, ще дадем пример как трябва да опазваме околната среда.