АКТУАЛНОГРАДЪТСПОРТ

Д-р Христо Грудев откри новоизградената спортна площадка в ОУ „Отец Паисий“ в Асеновград

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев откри официално новоизградената спортна площадка в ОУ „Отец Паисий“ в града.
„Винаги се радвам, когато направим нещо хубаво за децата на Асеновград. Те са нашето бъдеще. Знаете, че община Асеновград беше одобрена по проект за две спортни площадки.
Едната е в изградена в ОУ „Христо Ботев“ – с насока футбол. А другата е тази – в ОУ „Отец Паисий“ – комбинирана за волейбол и баскетбол. Тук от I клас до VIII клас съм учил аз, моите роднини, приятели и съседи.
Съоръжението стана много добре. Ще се радвам да се ползва активно и по този начин да се изгражда любов и уважение към спорта у подрастващите, независимо дали ще достигнат високи постижения, или ще спортуват просто за здраве и тонус. Нека да се радваме и да надграждаме това, което вече имаме“, каза пред присъстващите кметът д-р Грудев.

Той припомни, че в съседство с ОУ „Отец Паисий“ постепенно се обособява цял един нов квартал. В момента там се строи и детска градина, която ще могат да посещават над 160 деца. Така, изграждането на новата спортна площадка е елемент от цялостното развитие на квартала. Сумата, която бе инвестирана в съоръжението, е в размер на 105 887 лв.

Парите са привлечени чрез одобрен проект „Изграждане на комбинирана спортна площадка за волейбол и баскетбол в двора на ОУ „Отец Паисий“ – Асеновград“ на Министерството на образованието и науката (МОН) по „Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общински училища“.