Бурен вятър със скорост 90 км/ч връхлита Асеновград днес

В община Асеновград постъпи сигнал от метеорологичните служби, че днес в следобедните часове и по-късно вечерта се очаква силен и дори бурен вятър със скорост до 90 км./ч. Призовават се гражданите да премахнат всички неукрепени по прозорци и тераси предмети. Хората, които се движат пеша, да се съобразяват, че съществува опасност от падане на вещи и материи, които не са били добре закрепени по покриви, балкони и др. Целта на предупреждението е жителите и гостите на Асеновград да бъдат внимателни при преминаване в близост до строителни площадки.

Към момента, в общината е сигнализирано за счупени клони, за компрометирани покриви и за покривна ламарина, която би могла да представлява опасност, тъй като от вятъра е избутана от покрива на бившето училище „Св. Архангел Михаил“. Всички сигнали са пренасочени своевременно към екипите, които ще предприемат съответните мерки. Няма данни за пострадали хора и нанесени материални щети, вследствие на ураганния вятър от вчера. Клоните на дървета, които бяха изпочупени от бурята и паднали по няколко пътни участъка в града, вече са разчистени.

Сигнали за щети от силните ветрове могат да се подават на дежурния телефон в община Асеновград: 0331 6 22 33, както и на спешен телефон 112.