АКТУАЛНОЕКСПЕРТСПОРТ

Експерти: Течът на спортна зала „Асеновец“ не е от некачествен ремонт

Община Асеновград информира, че е извършен оглед на спортна зала „Асеновец“, след проливния дъжд и ураганния вятър, които преминаха през града в късния следобед вчера. Обектът бе проверен от представители на фирмата изпълнител, извършила ремонта, заедно със зам.-кмета инж. Стоян Димитров, във връзка със сигнали за протекло малко количество вода по стените.

„Течът не е от покрива. Помним какво беше състоянието на залата, когато започна ремонтът. От покрива категорично няма проблем. Течът е от дограмата. Тя е съставена от два съединени по средата елемента и укрепени с допълнителен профил. Вследствие на силните пориви на вятъра и голямата площ на дограмата се получават деформации. Така, от процепите е проникнала дъждовна вода. В момента се извършва ревизия – със струя се облива цялата дограма отвън и няма констатиран друг проблем“, посочи след огледа инж. Димитров.

Пред медии той заяви, че обектът е в гаранционен срок. Ангажимент на изпълнителя е за своя сметка проблемът да бъде отстранен максимално бързо. За целта ще бъде монтирана допълнителна лайсна, която да предпази от бъдещи подобни ситуации. Този елемент ще затвори процепите и занапред, в случай на ураганни и бурни ветрове и дъждове ситуацията не би следвало да се повтаря. „Няма практика да се поставя такъв профил на дограмата и течът през процепите се е получил вследствие на силния вятър, а не е в резултат на некачествено изпълнение или т.нар. строителен дефект. Откакто е приключил ремонтът, няколко пъти валя дъжд в Асеновград, но не с такива интензитет, количество и вятър, при което не възникнаха проблеми“, каза в заключение Стоян Димитров.