АКТУАЛНОГРАДЪТПРЕСЦЕНТЪРПРОЕКТИ

Изграждат нова спортна площадка в ОУ „Отец Паисий“ в Асеновград

Учениците на асеновградското ОУ „Отец Паисий“ ще могат съвсем скоро да се радват на ново спортно съоръжение. Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев и зам.-кметът инж. Стоян Димитров дадоха старт на строежа на спортна площадка в ОУ „Отец Паисий“ в града. Тя ще е разположена в двора на учебното заведение.

„Винаги ми е било приятно, когато започване нещо ново, което да се ползва от всички наши съграждани – в случая това са децата на Асеновград. ОУ „Отец Паисий“ е учебно заведение, което е подготвило за предизвикателствата на живота хиляди подрастващи. Днес стартира изграждане на спортна площадка тук. Тя ще отговаря на всички европейски изисквания за подготовка и състезания по баскетбол и волейбол“, каза пред присъстващите градоначалникът.

Д-р Грудев пожела успех и добри метеорологични условия на строителите, за да може площадката да бъде завършена в най-кратки срокове.

Комбинираното спортно съоръжение ще бъде изградено по проект на стойност 105 887 лв., финансиран от Министерството на образованието и науката (МОН). Площадката за спорт ще е с обща площ от 623,39 кв. м. и размери 32,30 м. х 19,30 м. Пространството ще бъде оградено с ограда, висока 4 м.
Предвидено е изграждане на две врати за вход и изход, както и подходи за хора в неравностойно положение. Ще бъде положена бетонова армирана и шлайфана настилка.
Ще се монтира и специализирана такава – от каучукова подложка (0,5 см.). Ще бъде изпълнена и трислойна акрилна настилка. Не на последно място – планирано е разчертаване на спортното игрище и доставка и монтаж на необходимото оборудване за баскетбол и волейбол.