АКТУАЛНОГРАДЪТКАЛЕНДАР

Асеновград чества деня на ракетните войски и артилерията – вижте програмата

Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев и зам.-кметовете са поканени да вземат участие в тържественото отбелязване на 11-ти март: Ден на Ракетните войски и Артилерията на Българската армия; 110 години от Балканската война и овладяването на Одринската крепост; 95 години от създаването на Четвърти артилерийски полк.
Празничните мероприятия ще се проведат в два дни – на 09.03.23 г. от 11:00 ч. – в казармения район на полка в Асеновград и на 10.03.23 г. от 11:00 ч. – на площад „Акад. Николай Хайтов”.

Ето и пълната програма на двудневното честване:

09.03.23 г. (четвъртък):
– 11:00 ч. – на строевия плац на полка в казармата ще бъдат наградени отличили се военнослужещи и цивилни служители.
– 11:30 ч. – пред паметника на загиналите в Балканската и Междусъюзническата войни от 1912 г./1913 г. ще бъдат поднесени венци и цветя в знак на признателност пред паметта на артилеристите, дали живота си за свободата и обединението на България.
– 11:45 ч. – пред параклис „Св. Георги Победоносец”, намиращ се в казармения район на 4-ти Артилерийски полк, свещеници от Асеновградска духовна околия ще отслужат празничен молебен.

10.03.23 г. (петък):
– 11:00 ч. – на площад „Акад. Николай Хайтов” в Асеновград ще започне тържеството, посветено на празника. Слово ще произнесе командирът на Четвърти артилерийски полк полковник Красимир Ташев. Ще бъдат прочетени поздравителни адреси по повод празника. На церемонията, от министъра на отбраната, началника на отбраната и командира на сухопътните войски, с предметни награди ще бъдат наградени военнослужещи.
– 11:45 ч. – представителните блокове от Четвърти артилерийски полк ще преминат в тържествен марш.