ГРАДЪТРЕГИОНСПОРТ

Без шестима Асеновец скача на лидера, ще гони точка в Съединение

Без шестима свои титуляри, може да излязат футболистите на Асеновец при гостуването си на един от лидерите в първенството – ФК Гигант. Двубоят е от 22-ия кръг на Югоизточната трета лига и ще се играе на градския стадион в в Съединение утре.
Дисциплинарната комисия при Зоналния съвет на БФС – Пловдив наказа капитана на Александър Христев и Васил Гуджев за натрупани картони.
Сериозни кадрови проблеми в Асеновец са свързани и с контузените Веселин Филипов, Тодор Тодоров и Реджеб Халил, чието участие в мача е под въпрос.
Новото попълнение Петър Шопов също не е готов на 100% за игра, заради мускулно разтежение. Лекарският щаб прави всичко възможно да вдигне четиримата на крак, но по-вероятно е те да не играят, за да се пази здравето им. Въпреки кадровите проблеми Асеновец не отива в Съединение като обречен, а ще гони точка или дори три.
„Излизаме срещу добър отбор, с добри футболисти, които играят доста агресивно. Няма да ни бъде никак лесно, но ще търсим максимума. Ако играем както знаем и можем, съперниците трудно ни побеждават“, каза старши треньорът на асеновградчани Веселин Филипов.