АКТУАЛНОГРАДЪТНОВИНАР

Деца в ролята на Пижо и Пенда гостуваха на кмета за Баба Марта, изненадаха го с програма и ръчно изработени мартеници

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев посрещна благи гости, които му отправиха наричане за здраве и късмет. Влезли в ролята на Пижо и Пенда – възпитаници от IV група на ДГ „Зорница“ в града – посетиха градоначалника още рано сутринта.
Малките Христо и Яна зарадваха д-р Грудев със стихотворение, посветено на Баба Марта и днешния празник. После му подариха ръчно изработени мартеници и картичка. Той, на свой ред, им благодари за това, че са го удостоили със своето внимание и са се подготвили специално за гостуването си. На изпроводяк им върза мартенички, с пожелание да са бели, румени, засмени. „Пижо“ и „Пенда“ бяха придружени от директора на детската градина Елица Костова и техният приятел – психологът на учебното заведение Илхан Наимов. Всички заедно поздравиха и подариха мартеници и букети и на зам.-кмета по хуманитарни дейности инж. Петър Петров, както и на директора на хуманитарната дирекция Живка Георгиева и на останалите служители на администрацията от образователния отдел.

Малко по-късно, при кмета д-р Грудев гостуваха и ученици от ПГ „Цар Иван Асен II“. Младежите бяха облечени в национални носии и поднесоха мартеници и картички на градоначалника. Всички символи на Баба Марта, които донесоха, са били изработени от сръчните им ръчички. Гимназистите отправиха своите пожелания към кмета и жителите на общината да бъдат здрави и щастливи. Д-р Христо Грудев сподели: „От името на всички асеновградчани приемам Вашите поздрави и Ви благодаря за топлите думи, а на Вас пожелавам много успехи и сбъднати мечти!“.