АКТУАЛНОГРАДЪТНОВИНАРОБЩЕСТВО

Плюшено мече и 1000 лв. от Общината за малкия Беян – първото бебе в Асеновград, родено през 2023-та

Зам.-кметът по хуманитарни дейности в Асеновград инж. Петър Петров ориса първото бебе, родено в асеновградската болница през новата 2023-та година. Младежът се появи на бял свят на 01.01.23 г. в 11:28 ч. Детето се е родило с тегло 3 кг. и височина 48 см.
Зам.-кметът посрещна щастливата майка Дургадън Мюмюн с букет цветя и й връчи паричен подарък и плюшено мече за малкия Беян.
Сумата, в размер на 1000 лв., е комплимент от общината и кмета д-р Христо Грудев.
Отпусната е с решение на Общинския съвет в града и е предназначена да подпомогне отглеждането на първото родено за годината бебе.Зам.-кметът Петър Петров поздрави родителите и им пожела дълги години да се радват на здраво дете, а Беян ориса да расте безгрижен и щастлив.Семейството живее в с. Нови извор. Дургадън е на 30 г. и това е втората й рожба.

„От името на кмета на Асеновград д-р Христо Грудев и от свое име искам да Ви поднеса този подарък, като жест на благодарност, че сте избрали да дадете живот на своя син точно тук в нашия град. Нека детето бъде обгрижвано, обичано и заобиколено от много близки хора. Желая му попътен вятър във всяко начинание. Да бъде здрав, за да постига целите си с лекота, да се учи на доброта. Да бъде гордост за мама и тате“, каза зам.-кметът Петър Петров.