Ремонтират ударно тротоарите в Асеновград

За първи път от много години насам се извършва ремонт на тротоари в Асеновград. Ремонтните дейности стартираха от булевард „България“. Заложени за изпълнение са общо 3700 квадратни метра за подмяна на тротоарна настилка и изграждане на градински бордюри. Ремонтират се тротоари и на улица „Васил Левски“.

Заложени за изпълнение там са 3800 квадратни метра. И още: ремонти се извършват и по тротоарните настилки от кръстовището при улица „Борислав“ в посока кръстовището на общинския пазар, както и от там – в посока централната гара. Навсякъде, където е предвиден ремонт, ще бъде положена изцяло нова тротоарна настилка, като около дърветата се огражда с градински бордюри.

Подкастрят се и пречещите корени.

„Работи се първо само от едната страна на тротоарите, за да не се затруднява движението, след което работата се прехвърля и от другата. Оглеждат се и дърветата – тези, които са в напреднала възраст и са опасни, се премахват, като на тяхно място ще се засаждат нови. Ремонтите на тротоарните настилки са важни за всички нас, жителите на Асеновград.

Нашата цел е да осигурим безопасна и достъпна среда с възможност без затруднения да се придвижват по тротоарите родители с детски колички и трудно подвижни хора“, посочи  кметът на общината д-р Христо Грудев.