АКТУАЛНОРЕГИОНСПОРТ

Община Асеновград иска да реновира гребната база

Сдружение „Обединен спортен клуб Асеновец“ дари на община Асеновград Спортен комплекс „40-те извора“, познат сред местните като „гребната база“. По този повод състезатели по кану-каяк и други спортни деятели гостуваха на кмета доктор Христо Грудев. Той се обърна към всички с думите: „Днешният повод, по който сме се събрали тук, говори за огромното доверие, от страна на спортистите към община Асеновград. В същото време, с този акт общинското ръководство поема сериозен ангажимент. Комплексът, който общината получи като дарение днес, е с площ около 1200 квадратни метра. Той включва хотелска част, ресторант, възстановителна база, хангари и т.н.“, каза пред присъстващите кметът.

Грудев допълни, че назад във времето, поради финансова невъзможност, базата не е била поддържана така, както са искали собствениците. Желанието на дарителите е общината да възстанови спортния комплекс, за да отговаря на всички съвременни изисквания. Едно от условията на дарението е в следващите 30 години да не се извършват разпоредителни сделки с базата, като например, тя да бъде продадена. Идеята е след като бъде обновен, комплексът да се ползва не само за тренировки от клуба по кану-каяк, за зелени училища, за други спортове и подготовки.

„Припомням, че искахме още в началото на мандата да възстановим тази база. Но обстановката в страната и международната такава, както и честата смяна на правителства, попречиха на нашето желание. Въпреки всичко, водим преговори с държавата да получим финансиране, за да ремонтираме сградата първоначално. А на по-късен етап базата да бъде оборудвана с необходимите съоръжения и мебелировка. Целта ни е нашите деца, младите хора на Асеновград да имат възможност да спортуват. И ние трябва да им осигурим тази възможност“, посочи в заключение доктор Христо Грудев, като отново благодари за доверието на спортистите.