Започна ремонт на централна улица в кв. „Горни Воден“ към манастира „Св.св. Кирик и Юлита”

Зам.-кметът по строителството в Асеновград инж. Стоян Димитров даде официално старт на ремонтните дейности по цялостното обновяване на ул. „Свети Кирик“ в квартал „Горни Воден“ в Асеновград. Той сподели, че „от много време се очаква да започне ремонтът на улица „Свети Кирик“. И допълни: „Още първата година от настоящия мандат тук имаше много сериозни проблеми с водоснабдяването. Тогава съвместно с ВиК – Пловдив сменихме целия водопровод на тази улица, след което го изкърпихме. Тази година в инвестиционната програма заложихме средства за започване на ремонта на ул. „Св. Кирик“ и към днешна дата започна същинския ремонт, който се състои в нови бордюри, нови тротоарни настилки и цялостно преасфалтиране на улицата. Дължината на улицата е 800 метра.

Договорът ни с изпълнителя е за 480 000 лв., като в тазгодишния бюджет има предвидени 160 000 лв. и съответно в следващата година ще предвидим и останалата част от сумата, за да се довърши. Това е една от основните улици за квартал Горни Воден, от тук минава и целият поток за манастира „Св.св. Кирик и Юлита” . Смятаме, че това е една от основните пътни артерии, която обслужва квартала. Надяваме се да стане един хубав път. Наклонът е доста голям. Предвидили сме необходимото отводняване, повдигане на ревизионни и дъждоприемни шахти, така че да стане едно съоръжение, което да бъде използвано с удоволствие от жителите на квартала. Ремонтът обхваща цялото протежение на улицата. Нови дръвчета ще бъдат засадени там, където има възможност, за де не пречат на гражданите да си ползват нормално имотите си. Ремонтът ще се осъществява изцяло в работно време. Надяваме се ремонтът на улицата да подобри цялостния облик на квартала“.

Ремонтът на улица „Свети Кирик“ стартира в участъка от кръстовището с ул. „Сирма Войвода“. Ремонтните дейности ще стартират с премахването на бордюри и тротоари, заради което временно ще бъде възпрепятстван достъпът с коли до имотите намиращи се в този участък. Община Асеновград благодари на гражданите за търпението!